Skip to the content

ERHVERVS- OG INDUSTRIBYGGERI 

Hovedsæde for Novo Nordisk

 

Det nye domicil i Bagsværd skal huse virksomhedens øverste ledelse og 1100 administrative medarbejdere. Arkitekturen er præget af enkelhed med et funktionelt og bæredygtigt design, der gerne skulle skabe optimale betingelser for husets brugere.

Hovedsædet består af to kontorbygninger placeret i et grønt og indbydende område, inspireret af danske skove og landskaber. Hermed sikres en markant grøn tilstedeværelse og en tæt kontakt mellem bygningerne og de grønne omgivelser. Den største, cylinderformede kontorbygning er på seks etager med ialt 32.500 kvm, der rummer fællesfunktioner. Insulinmolekylets kompleksitet har været en inspirationskilde for arkitekturen. Således har molekylets helix-strukturer inspireret bygningens runde form og atrium. Den anden bygning er kileformet, med fire etager på 17.700 kvm. (inkl. 5700 kvm p-kælder).

Den har et selvstændigt udtryk og passer ind i det kuperede landskab.
Den kileformede geometri skaber en sammenhængende bebyggelse af lavere, polygone bygninger, som iscenesætter det samlende midtpunkt, den cirkulære hovedbygning. 

 

Fakta:
Bygherre: Novo Nordisk A/S
Totalentreprenør MT Højgaard A/S
Arkitekt Henning Larsen Architects A/S
Contigas leveranceomfang:   
Huldæk:  
Betonvægge:  
Søjler:  
Byggeperiode:  2011-2014